Affogato – mai prinde un strop de vară

Affogato este fără îndoială cel mai bun desert pentru iubitorii de cafea. Răcoritor, fin, cremos, cu un boost de energie dar și savoare din plin, Affogato vorbește despre seri toride pe străduțe pietruite din Toscana.

Boabe de cafea Peaberry – ce ar trebui să știi

Poate ai auzit de boabele de cafea Peaberry și ai mai multe întrebări decât răspunsuri. Ce sunt boabele de cafea Peaberry? De ce sunt mai scumpe? Este o cafea Peabeery de o calitate mai bună și oferă un gust mai bun? Cel mai mult ne place să vorbim despre cafea și îți vom spune tot…

La Perla de Nicaragua – cafeaua dă tonul schimbării

La Perla este cea mai nouă cafea de specialitate poposită la noi direct din Nicaragua. Cu aroma de iasomie și iz fin de citrice se așează delicat în ceașcă și își dezvăluie încet istoria. Ne promite o plimbare de la boabe crescute și culese în ferme mici îngrijite cu drag și trudă de campesinos,  purtate…

Tinto și Supremo, Shakira și Marquez – Cafea din Columbia

Columbia este unul dintre principalii exportatorii de cafea din lume. Dar în acest caz, calitatea și nu cantitatea fac această origine să iasă în evidență. Cafeaua din Columbia este printre cele mai căutate și iubite din lume, iar noi avem multe și aromate să-ți spunem.

Cafea în vremea pandemiei

Facem ce știm mai bine: păjim și preparăm pentru tine cafea de specialitate din soiuri unice. Ne adaptăm la situația mereu în schimbare și venim în întâmpinarea nevoilor tale cafeinate.

Descoperă o cafea din Brazilia – varietate și gust de ciocolată

Câștigă un șorț de cafegiu și cafea pentru o lună Carnavalul de la Rio, plaje însorite, favellas, ritmuri amețitoare de samba și peisaje incredibile au pus Brazilia în topul listei de țări pe care ne dorim să le vizităm. În plus, Brazilia este cunoscută pentru culturile de cafea , iar o excursie la una dintre…

De ce nu îmi iese un espresso bun?

De câteva săptămâni încerc să fac un espresso perfect acasă. Am încercat TOT: am schimbat espressorul, cafeaua, apa, am consultat hărțile astrologice – degeaba, planetele nu se aliniază și rezultatul nu se apropie de acea ceașcă perfectă la care visez non-stop. Îți sună cunoscut? O cafea proastă nu este un tragedie dar poate face diferența…

Long live the queen: Yirgacheffe – cafea cu gust de legendă

Toată lumea știe că Etiopia este considerată locul de naștere al cafelei. Spre deosebire de alte țări, cultura cafelei din Etiopia nu este o consecință a colonialismului, ea fiind prezentă în țară începând cu anul 850 al erei noastre și dezvoltându-se independent de intervențiile externe. Există foarte puține plantații sau ferme de mari dimensiuni, majoritatea…

Espresso: o poveste lungă despre o cafea scurtă

Un espresso este, în esență, rezultatul supunerii cafelei la un jet puternic de apă și aburi fierbinți. Ideea este atribuită unui francez – Louis Bernard Rabault – și a fost popularizată și rafinată de cine altcineva decât de italieni pentru care espresso-ul are calități aproape sacrosancte. În cadrul expoziției din Torino din 1884, un antreprenor…