Rafinata

Yirgacheffe – 86 pct

48,00 lei132,00 lei

Cafeaua Yirgacheffe din Etiopia, oferă un profil vibrant și rafinat, cu note de marmeladă de portocale, flori proaspete și caramel topit, echilibrate de o aciditate suculentă și un postgust curat.

13 cafegii se uita chiar acum la acest produs
Descriere

Cafeaua Yirgacheffe din Etiopia, este o experienta autentica care reflecta bogatia culturala si naturala a acestui loc legendar. Cultivata la altitudini intre 1900 si 2400 de metri, in gradini mici de catre fermieri care respecta metodele traditionale, aceasta cafea de specialitate este o adevarata calatorie senzoriala.

In ceasca, se dezvaluie note de marmelada de portocale caramelizate si gem de piersici, completate de accente florale subtile, asemanatoare cu parfumurile de flori proaspat culese. Dulceata catifelata, ce aminteste de caramel topit si migdale moi, echilibreaza perfect aciditatea suculenta, vibranta, care adauga prospetime fiecarei inghitituri. Corpul usor si textura delicata ofera o senzatie matasoasa, lasand un postgust curat, cu accente dulci si florale care persista placut.

Procesarea prin spalare, implica o fermentare atenta si spalarea boabelor in canale de apa, urmata de uscarea pe paturi suspendate. Aceasta metoda scoate la iveala claritatea aromelor si complexitatea gustului, oferind o cafea bine echilibrata si vibranta.

Aceasta cafea capteaza esenta regiunii Yirgacheffe, faimoasa pentru terroir-ul sau unic si vegetatia luxurianta. Provenind din gradini cultivate cu grija, fara utilizarea fertilizantilor sau pesticidelor, aceasta cafea reprezinta o expresie pura a naturii si a pasiunii fermierilor locali.

Ideala pentru metode de brew manual precum V60, Chemex sau AeroPress, aceasta cafea pune in valoare fiecare detaliu aromatic si senzorial. Este mai mult decat o bautura – o poveste captivanta despre traditie, mestesug si armonia dintre om si natura.

Se potriveste perfect cu deserturi usoare precum tarta cu citrice, cheesecake-ul cu fructe tropicale sau pralinele cu caramel sarat, care complimenteaza aromele sale de portocala, caramel si accentele florale subtile.

 

Cafea cultivată în Yirgacheffe, la o altitude de 2400 m.
Aromă de ceai negru, toffee.
Gust de ciocolată neagră, aciditate fructată.
Varietate: Heirloom
Decorticare prin spălare.
Prajire MEDIE (3 din 7)

Informații suplimentare
Greutate Nu se aplică
Dimensiuni Nu se aplică
Greutate

600g

,

400g

,

200g

Măcinare

boabe

,

french press

,

filtru

,

espresso

,

ibric

Cofeina

cu cofeina

varietate

Heirloom

Decorticare

prin spălare

Tara

Etiopia

Continent

Africa

Livrare si plata

Cum se poate livra comanda?

Comenzile se livrează prin curier sau pot fi preluate din Coffee Station Corbeanca, o combinație lucrativa între atelier de prelucrare a cafelei, espresso bar si terasa.

Costuri livrare prin curier:
  • Livrare in Bucuresti - 12 lei
  • Livrare in provincie - 17 lei

De îndată ce comanda ta e plasată, Alexandra începe s-o ambaleze. Comenzile de până la 2 kg sunt ambalate în plicuri cu bubble wrap, iar cele de 2 kg+ în cutii de carton potrivite. In cazul in care comanda ta a ajuns la noi înainte de ora 16 (într-o zi lucrătoare de marți pana vineri), va pleca în aceeași zi pentru a ajunge la tine cât de repede (adică a două zi sau în următoarea zi lucrătoare).

Pentru noi, prospețimea cafelei este foarte importantă si astfel ținem un stoc echilibrat de cafea prajita, sa nu îmbătrânească fără sens. Uneori se poate întâmpla sa nu fie pe stoc acel sortiment de cafea pe care l-ai comandat si il punem pe lista de prajire de a doua zi cand il vom si expedia catre tine, astfel il vei primi cel mai probabil a treia zi (in funcție de cat de aglomerat este sezonul de livrari pentru firma de curierat).

Lunea este zi completa de prăjit cafea și asta cere focus maxim în prăjitorie iar la Coffee Station este închis.

Comenzile cu valoarea minima de 300 RON sunt livrate GRATUIT.

Cum pot sa platesc?

Plata comenzii se poate face prin mai multe mijloace precum:

  • plata online cu cardul în momentul finalizării comenzii
  • plata ramburs la curier sau cash în momentul ridicării din Coffee Station
  • plata prin ordin de plata
Tipuri de macinare

Măcinarea cafelei în funcție de metoda de preparare

Când vorbim despre măcinarea cafelei, 3 factori fac diferența și determină granulația potrivită: timpul de contact, rata de extracție și debitul. Cu cât este mai fină granulația, cu atât suprafața de contact a cafelei cu apa este mai mare, iar cu cât granulația este mai mare, cu atât suprafața de contact e mai mică.

Vrei să știi mai multe despre măcinarea cafelei?