Cafeaua Yirgacheffe din Etiopia, este o experienta autentica care reflecta bogatia culturala si naturala a acestui loc legendar. Cultivata la altitudini intre 1900 si 2400 de metri, in gradini mici de catre fermieri care respecta metodele traditionale, aceasta cafea de specialitate este o adevarata calatorie senzoriala.
In ceasca, se dezvaluie note de marmelada de portocale caramelizate si gem de piersici, completate de accente florale subtile, asemanatoare cu parfumurile de flori proaspat culese. Dulceata catifelata, ce aminteste de caramel topit si migdale moi, echilibreaza perfect aciditatea suculenta, vibranta, care adauga prospetime fiecarei inghitituri. Corpul usor si textura delicata ofera o senzatie matasoasa, lasand un postgust curat, cu accente dulci si florale care persista placut.
Procesarea prin spalare, implica o fermentare atenta si spalarea boabelor in canale de apa, urmata de uscarea pe paturi suspendate. Aceasta metoda scoate la iveala claritatea aromelor si complexitatea gustului, oferind o cafea bine echilibrata si vibranta.
Aceasta cafea capteaza esenta regiunii Yirgacheffe, faimoasa pentru terroir-ul sau unic si vegetatia luxurianta. Provenind din gradini cultivate cu grija, fara utilizarea fertilizantilor sau pesticidelor, aceasta cafea reprezinta o expresie pura a naturii si a pasiunii fermierilor locali.
Ideala pentru metode de brew manual precum V60, Chemex sau AeroPress, aceasta cafea pune in valoare fiecare detaliu aromatic si senzorial. Este mai mult decat o bautura – o poveste captivanta despre traditie, mestesug si armonia dintre om si natura.
Se potriveste perfect cu deserturi usoare precum tarta cu citrice, cheesecake-ul cu fructe tropicale sau pralinele cu caramel sarat, care complimenteaza aromele sale de portocala, caramel si accentele florale subtile.
Cafea cultivată în Yirgacheffe, la o altitude de 2400 m.
Aromă de ceai negru, toffee.
Gust de ciocolată neagră, aciditate fructată.
Varietate: Heirloom
Decorticare prin spălare.
Prajire MEDIE (3 din 7)