General

Pacamara Nicaragua: el grano gigante

Dacă vrei să guști gustul absolut al Americii Centrale, atunci Pasha îți oferă ocazia de a savura una dintre cele mai rare varietăți de cafea: Pacamara – o cafea vibrantă, aromată și care te va da pe spate de la prima aromă a brew-ului.


Nicaragua și comeback-ul cafelei

Pacamara vine din Nicaragua – țară cunoscută pentru cafelele dulci, florale și cu aciditate delicată. La fel ca majoritatea țărilor din zonă, Nicaragua a trecut prin mai multe perioade tumultoase (condițiile meteo exreme, instabilitate financiară și politică) dar acum se bucură de o renaștere a reputației pe piața cafelei.

Pasha_Cafe_Cafea_De_Specialitate_Pacamara_3

Producătorii de cafea sunt dornici să revigoreze poziția țării pe piața cafelei de specialitate și lucrează continuu la îmbunătățirea practicilor de agricultură și a infrastructurii locale. Majoritatea cafelei cultivate aici este Arabica (incluzând varietățile Bourbon și Pacamara) și este organică datorită lipsei de fonduri pentru pesticide sau insecticide.

Pasha_Cafe_Cafea_De_Specialitate_Pacamara

Soiul Pacamara este un hibrid obținut în anii 50, cunoscut pentru aromele unice de ciocolată și plante aromate și pentru mărimea foarte mare a bobului.


De unde vine Pacamara?

Pacamara de la Pasha provine din ferma La Bendición al cărui proprietar este Luis Alberto Balladarez – fermier foarte respectat și participant peren la Cup of Excellence. Ballardez cultivă cafeaua de ceva timp și este unul dintre cei mai buni din branșă.

Ferma sa este poziționată într-o zonă unică a țării cu un microclimat contrastant: zona de sud este expusă non-stop la soare, iar partea de nord este plină de vegetație și aproape permanent sub incidența ploilor. Aceste condiții meteo sunt folosite de Ballardez pentru a crea cafea numai bună de dat pe spate.

Pasha_Cafe_Cafea_De_Specialitate_Pacamara_2

Nu credem că mai este nevoie să menționăm dar de la prima gură de Pacamara noi ne-am așezat și am avut nevoie de câteva minute bune pentru a ne reveni din stupoare. Modul în care cafeaua te atrage cu o prospețime incipientă, iar apoi te lovește cu o întreagă arie de arome și gusturi, te va cuceri iremediabil și te va face să poftești la încă o ceașcă.


Arome și gust: microclimatul unic creează o cafea cu arome de dulceață de cireșe amare și migdale crude și cu gust de alune de pădure și cacao.

Mod de preparare recomandat: sărbătorește cum se cuvine această cafea și creează fie un espresso single origin sau o cafea la filtru brici.

Nu îți recomandăm să o amesteci cu lapte pentru că astfel vei domoli aromele care fac această cafea atât de specială.

Dacă vrei să te bucuri de propria ta ceașcă de Pacamara (și crede-ne: vrei!), te invităm să o achiziționezi din magazinul nostru online și așteptăm impresii la cald! Salud!

Noi prăjim doar cafeaua pe care tu o comanzi pentru a fi siguri că va ajunge la tine cu toate calitățile sale unice  intacte. Fiecare pachet de Pacamara de la Pasha Cafe nu depășește 10 zile de la data prăjirii atunci când este expediată.

Pasha Cafe este alături de tine cu sugestii și sfaturi: te ajutăm cu modul recomandat de măcinare/preparare și cu recomandări pentru stilului tău preferat de preparare al cafelei.

 

Lasă un răspuns