General

La Pura Vida: îndrăgostește-te de Carrizal

Costa Rica este cunoscută pentru peisajele care îți taie răsuflarea, vremea perfectă de-a lungul anului și plaje întinse unde poți uita de toate problemele.

Însă motivul pentru care luna aceasta vizităm Costa Rica nu se găsește pe lista de mai sus. Noi ne-am îndrăgostit de Costa Rica în clipa în care am gustat Carrizal, cafeaua de specialitate care a ajuns în prăjitoria Pasha.

Cafea_de_Specialitate_Costa_Rica

Cafelele din Costa Rica sunt cunoscute pentru dulceața complexă, aciditatea rafinată, texturile catifelate și o gamă variată de arome florale, citrice, de ciocolată și caramel – în funcție de zona de origine.

Costa Rica este incredibil de mândră de cafelele indigene. De aceea, pentru protejarea varietăților Arabica locale, la nivel național este interzisă cafeaua Robusta și sunt implementate legi foarte stricte destinate protecției ecosistemelor și viitorului producției locale de cafea.

Cafea_de_specialitate_Carrizal_4

În Costa Rica există peste 50.000 de cultivatori de cafea – 90% fiind producători mici cu suprafețe cultivate de sub 5 hectare. Aceste plantații micuțe au permis producătorilor locali să proceseze propriile boabe, să controleze și să îmbunătățească culturile și să discute direct cu comercianți din întreaga lume, construind ferme familiale, unde lucrează mai multe generații.

Una dintre aceste povești de succes este Coopetarrazu Carrizal: o cooperativă a producătorilor locali, care își procesează boabele în același loc, primesc un bonus de calitate, iar sumele obținute sunt investite mai departe în îmbunătățiri în infrastructura locală, în rezervoare cu apă potabilă, renovarea școlilor locale și multe alte proiecte cu impact direct în comunitate.

 

Man inspects coffee berries

Cu aceste rezultate vizibile, producători locali sunt motivați să își îmbuntățească calitatea boabelor, iar fiecare recoltă este mai bună ca cea precedentă.

De aceea, am ales să aducem în prăjitoria Pasha o livrare specială tocmai din Carrizal.

Cafea_de_specialitate_Carrizal_5

De la 1.500 de metri altitudine, Carrizal este perfectă dacă iubești un espresso bogat și cremos.

Cu arome de ciocolată și caramel, texturi bogate și o poveste fascinantă în spate, Carrizal este acea cafea de specialitate de care te vei îndăgosti la primă gustare și pe care vei dori să o guști din nou și din nou… și din nou!

Noi prăjim doar cafeaua pe care tu o comanzi pentru a fi siguri că va ajunge la tine cu toate calitățile sale unice  intacte. Fiecare pachet de Carrizal de la Pasha Cafe nu depășește 10 zile de la data prăjirii atunci când este expediată.

Pasha Cafe este alături de tine cu sugestii și sfaturi: te ajutăm cu modul recomandat de măcinare/preparare și cu recomandări pentru stilului tău preferat de preparare al cafelei.

Lasă un răspuns