Coffee Culture

Kenya Matunda – o cafea cu nume de legendă

Iubitorii de cafea vorbesc foarte des despre note și arome…dulci, cremoase, fructate. Ce trebuie să știi este că acestea nu sunt obținute printr-un proces chimic, ci sunt pur și simplu caracteristici inerente ale fructelor și provin din însăși regiunea unde a crescut cafeaua, dar și din modul de procesare al acesteia.

De ce cafea din Kenya?

În prezent, Kenya este una dintre țările care stabilesc standardele pentru producția și prelucrarea cafelei și este recunoscută pentru cafeaua de calitate superioară. Cultivatorii sunt adevărați specialiști în agricultură, care se bazează doar pe metode prudente pentru a controla creșterea arborelui de cafea în mod ecologic.

Ulterior, Kenya Coffee Board (Consiliul Kenyan al Cafelei) controlează fiecare lot și îi atribuie un clasament în baza unor criterii standardizate legate de gust, aciditate și aromă. Cele mai bune loturi primesc cele mai mari prețuri în urma unei licitații.

Care sunt notele cafelei din Kenya?

Cafeaua din Kenya este specifică prin însuși modul în care oamenii o privesc. În cazul său, vorbim despre o cafea parfumată, cu gust dulce, profil corpolent pe care poți să o iubești de la prima degustare.

Revenind la proveniența cafelei, condițiile climatice favorabile din Kenya permit producția boabelor de cea mai bună calitate. În această regiune întâlnim cel mai adesea cafele cultivate la altitudini mari, cunoscute pentru complexitate, aciditatea ascuțită, florală, combinată cu un corp plin al bobului. Pe scurt, o cafea de calitate cu un gust tropical, derivat din condițiile ideale de creștere și dintr-o industrie a exportului bazat pe calitate.

Kenya Matunda, un strop din magia Africii

Denumirea sa provine de la legenda Matundei, o vază formată din lavă vulcanică, ascunsă în adâncurile vulcanilor subterani din regiunea Nyeri, unde se găseau cele mai bune fructe din lume. Legenda spune că, dacă cineva ia un fruct din vază și pune sâmburele înapoi, fructul va reapărea în vază, dar dacă vaza e furată, toate fructele se vor strica. De fapt, numele de Matunda înseama “fruct” în limba Swahili și ne oferă o lecție despre importanța conservării resurselor și a îngrijirii pământului care ne dă viață fără a face rău în jurul nostru.

Profilul aromatic

Kenya Matunda este o cafea 100% Arabica, de soi Batian-Ruiri și are un scor de 86/100 pe scara SCAE care te îmbie cu un gust complex, o armonie perfectă între dulceața ciocolatei, aroma migdalelor și note florale fine. Matunda este decorticată prin spălare, a fost crescută la altitudini cuprinse între 1,500-1,700 metri și are aciditate medie și corp echilibrat.

Kenya Matunda este una din cele mai interesante cafele, cu un profil aromatic complex, care merită să o încerci. Fie că ești un consumator împătimit sau o bei ocazional, o ceașcă de cafea Matunda este o experiență ce nu trebuie ratată. 

Dacă ți-am făcut pofta și ai dori să o încerci, o poți face in Coffee Station, la tine acasă în căldura căminului tău sau chiar la birou alături de oamenii cu care petreci o bună parte a timpului cât ești treaz. :-).

Lasă un răspuns