General

Kenya Gachombe: savoare unică la 2.200 de metri

Kenya este cunoscută în întreaga lume datorită cafelei incredibil de aromate de o aciditate jucăușă. Diferențele de aromă sunt foarte subtile în funcție de regiune, dar toate cafelele de specialitate din Kenya împărtășesc câteva caracteristici: note complexe de fructe și texturi bogate și suculente. Aceste arome unice se datorează și solului argilos de o culoare instant recognoscibilă de roșu, bogat în aluminiu și fier.

Ce definește producția de cafea din Kenya este mărimea plantațiilor: peste jumătate din cele aproximativ 330 de ferme din țară sunt micuțe, de câteva hectare. Proprietarii sunt grupați în cooperative care primesc boabe de la sute, chiar mii de producători.

Pasha_Gachombe_Kenya_CafeaDeSpecialitate_1

Cafeaua caracteristică a zonei este Arabica, majoritatea boabelor fiind alese pentru export.

Procesul de achiziție al cafelei se bazează pe un sistem săptămânal de licitație în cadrul căruia exportatorii licitează pe mostre gustate în săptămâna anterioară. Prețurile din cadrul procesului recompensează cafelele de cea mai bună calitate și încurajează astfel producătorii să îmbunătățească practicile agricole.

Principala recoltă de cafea este adunată în perioada octombrie-decembrie, ceea ce înseamnă că ultimul oaspete sosit la Pasha – Kenya Gachombe – este dornic să își facă debutul fulminant în ceștile voastre!

PashaCafe_Aromei_Gachombea_CafeaDeSpecialitate PashaCafe_Gusturi_Gachombea_CafeaDeSpecialitate

Profilul unic, determinat de altitudinea recoltei (de până la 2.200 de metri), creează o cafea de specialitate care va alunga melancolia iernii prin aromele subtile de trandafir, ceai negru, bergamotă și caramel, completate de gustul intens citric, de fructe roșii, cireșe, lime, alune de pădure și ciocolată neagră transformă Gachombe într-o cafea ideală pentru sezonul rece.

Lasă un răspuns