General

Espresso-ul originaR

Unele lucruri sunt construite de la bun început cu un scop înalt: un Ferrari 250 GTO nu a fost gândit pentru o fugă la supermarket în anii 60, Burj Al Arab nu a fost desenat pentru clienți discreți și frugali, iar Tiffany’s din New York nu face bijuterii ce rămân ignorate.

La fel: Bruzzi Espresso nu a fost crescut cu dragoste în Brazilia pentru a se dilua într-o cafea lungă. Bruzzi Espresso a fost crescut cu dragoste în Brazilia pentru a-și atinge cel mai înalt scop – acela de a-ți oferi nici mai mult nici mai puțin decât espresso-ul perfect.

Pasha_Cafe_Bruzzi_Espresso_1

Un claim pompos? Poate, dar Bruzzi Espresso are o fundație solidă pe care să se bazeze.

Bruzzi este o cafea puternică și elegantă cu arome de cireșe și afine acompaniate de o aciditate ușoară și note de ciocolată. Postgustul este plăcut dulce-amărui. De aceea, Bruzzi extrage un espresso single origin dulce, catifelat și luxuriant.

Pasha_Cafe_Bruzzi_Espresso_2

Originea espresso-ului perfect

Bruzzi espresso este adus la Pasha din Brazilia de la Daterra Coffee – o companie creată în 1902 de o familie de italieni ce s-a mutat în țara sud-americană cu un scop precis: educarea populației în privința cultivării și prăjirii perfecte a cafelei.

”Daterra” înseamnă ”din pământ” și în prezent acoperă 3.250 de hectare de teren protejat, a plantat 150.000 de arbori și supraveghează 216 de ferme între 5 și 15 hectare.

Daterra înseamnă implicare și sustenabilitate: de la sămânță la bobul perfect. De asemenea, este prima fermă certificată Rainforest Alliance din Brazilia.

Plantare

Deși firma este destul de impresionantă, Daterra este formată din mini-ferme monitorizate atent cu un sistem GPS. Acesta furnizează companiei informații prețioase despre fiecare zonă și aduce fiecare plantație mai aproape.

Pasha_Cafe_Bruzzi_Espresso_3

Recoltă

Fiecare zonă este recoltată individual în funcție de maturarea optimă a fructelor. Acest moment este determinat în urma ședințelor de cupping de câte ori este nevoie până ce se atinge punctul perfect de coacere al fructelor de cafea.

Pasha_Cafe_Bruzzi_Espresso_4

Sortare

Fructele trebuie sortate corespunzător pentru a produce cele mai bune boabe de cafea. Fructele sunt selectate în funcție de stadiul de maturare naturală cu ajutorul unei tehnologii inovatoare. Aceasta ghidează automat fiecare fruct spre grupul aparținător. Este un proces care a necesitat 10 ani de dezvoltare.

Pasha_Cafe_Bruzzi_Espresso_6

Uscare

Boabele sunt uscate cu precizie pentru un nivel perfect de umiditate și apoi sunt lăsate la ”odihnit” pentru 40 de zile producând un gust fin și scoțând în evidență toate atributele pozitive ce vor ajunge în ceașca ta.

Pasha_Cafe_Bruzzi_Espresso_5

Sortare 2.0

Toate defectele minore sunt eliminate în urma unui proces complex de sortare care folosește 5 mecanisme complexe. Diferitele nivele de lumină permit sistemului să elimine defectele aproape impercetibile. Rezultatul este cafea pură și curată cu boabe pur și simplu perfecte.

Unde se află Daterra?

Fermele Daterra se află în zona Cerrado din Brazilia: climat stabil, ierni uscate și veri calde și umede – condițiile ideale pentru cafele uimitoare.

coffee plantation, Minas Gerais, Brazil

Toate plantațiile sunt situate la altitudini de peste 1.000 de metri acolo unde vântul, soarele și solul sunt excepționale pentru soiul Arabica. Altitudinile diverse și microclimatele creează condiții care surprind cafegii cu rezultate fructate, cu gust de ciocolată și arome florale.

Fermele sunt vizitate non-stop de baristas și de connoisseurs care lucrează alături de echipa Daterra pentru a crea noi micro-loturi excepționale.

Cum fac rost de espresso-ul perfect?

Foarte simplu: intri aici și comanzi rapid cafeaua ideală pentru un espresso chintesențial la tine acasă. Așteptăm păreri (noi spunem că vor fi garantat pozitive).

Lasă un răspuns