General

Direct de la origine: Yirgacheffe – cafea de specialitate

Se spune că Etiopia, mai precis Yirgacheffe, este locul de unde cafeaua a pornit să răsfețe o lume întreagă.

Dacă este adevărat sau nu, nu suntem noi în măsură să spunem. Dar iată ce vă putem spune cu siguranță: cafeaua care pornește din zona Yirgacheffe este o delicatesă pentru cunoscători și o introducere excelentă în cafeaua de specialitate pentru începători.

Pasha_Cafe_Yirgacheffe_CafeaDeSpecialitate_3

De ce este Yirgacheffe atât de specială?

Legenda spune că un fermier a observat că turma sa de capre avea mai multă energie după ce consuma fructele unei plante de cafea. El a povestit despre descoperirea sa unei mănăstiri locale și în curând nimeni nu mai trebuia să se chinuie să stea treaz în timpul rugăciunilor de seară. Restul este istorie.

Ethiopia este punctul de plecare a 5% din cafeaua consumată la nivel mondial. Peste 15 milioane de oameni sunt implicați în procesul de plantare, recoltare și export a cafelei. Cafeaua de specialitate din zona Yirgacheffe crește sălbatic (fapt care contribuie și la diversitatea uimitoare de soiuri) și este comercializată doar câteva luni pe an.

Pasha_Cafe_Yirgacheffe_CafeaDeSpecialitate_2

Cafeaua de specialitate din Yirgacheffe este aproape legendară printre cunoscători – fiind și singura cafea care era consumată în palatele regilor Etiopiei. Depinzând foarte mult de condițiile zonei de origine, Yirgacheffe este o ocazie unică pentru a descoperi subtilitățile de gust și aromă caracteristice unei zone cu tradiție milenară în savurarea cafelei. De asemenea, toată cafeaua din zonă este organică.

Cultivată la o înălțime de 1700-2000 de metri, cafeaua Yirgacheffe provine numai din fructe perfect coapte. Recoltarea se face manual, boabă cu boabă, în cel mai grijuliu mod cu putință pentru a asigura calitatea optimă a boabelor selectate.

Pasha_Cafe_Yirgacheffe_CafeaDeSpecialitate_1

Cafeaua de specialitate Yirgacheffe, pe care v-o oferă Pasha Cafe, are o aromă intensă de fructe coapte (cireșe, zmeură, mure). Gustul este intens dar echilibrat, cu aciditate ușoară și dulceață concentrată, cu note de miere, unt și fructe de pădure.

Iar din moment ce este aproape Paștele – când toată familia se adună într-un singur loc și se așterne pe povestit, ceva ne spune că o cafea delicată și specială este excelentă pentru a face o bucurie tuturor.

De aceea, vă anunțăm că în prăjitoria Pasha Cafe puteți descoperi din nou cafeaua de specialitate Yirgacheffe.

Yirgacheffe, care a poposit la noi în magazin, a fost recoltată în noiembrie și decembrie – ceea ce înseamnă că acum este cel mai bun moment pentru a te bucura de ea. După o lungă călătorie cu vaporul, ea este pregătită să facă cunoștință cu iubitorii cafelei și să anime conversațiile toropite de la finalul mesei.

Nu rata șansa de a gusta o cafea de specialitate cu o istorie bogată și cu o poveste de spus în fiecare ceașcă: te invităm să încerci recolta de anul acesta de Yirgacheffe și abia așteptăm să aflăm ce părere ai!

Noi prăjim doar cafeaua pe care tu o comanzi pentru a fi siguri că va ajunge la tine cu toate calitățile sale unice intacte. Fiecare pachet de Yirgacheffe de la Pasha Cafe nu depășește 10 zile de la data prăjirii atunci când este expediată.
Pasha Cafe este alături de tine cu sugestii și sfaturi: te ajutăm cu modul recomandat de măcinare/preparare și cu recomandări pentru stilului tău preferat de preparare al cafelei.

Lasă un răspuns