General

Cum să faci față sezonului cadourilor

Începe sezonul Sărbătorilor și cadourilor! Da, știm că știi! Este greu să ignori un mesaj cu care ești bombardat mai nou din noiembrie. Nu vom lista ce implică sezonul acesta: cadouri, mese întinse, goana prin oraș, etc, etc, etc – deja le cunoști.

Pasha_Craciun_1

Dar vom adăuga la lista ta un ingredient foarte important, în opinia noastră, pentru Sărbători pașnice și, de ce nu, pentru cadouri surprinzătoare: cafeaua de specialitate.

Scenariu 1:

După 4 feluri de aperitive, ciorbă, 3 feluri principale, cozonaci, deserturi și ”câteva” pahare de vin, parcă lumea este permanent înconjurată de o ceață somnolentă. Conversația stagnează, pleoapele cad, dar oaspeții nu dau semne că se dau duși. Poate a venit momentul să semnalizăm finalul sindrofiei cu cea mai tentantă ofertă: ”Dorește cineva o cafea?”.

Sursă: http://momarshall.com

Sursă: http://momarshall.com

Iar dacă oferta aceasta înseamnă cafea de specialitate de cea mai bună calitate, din colțuri îndepărtate ale lumii (lucru foarte important de menționat!), atunci împuști doi iepuri dintr-una: brusc energizați, poate musafirii se pot încumeta într-un final la drumul spre casă, iar tu vei câștiga reputația de cafegiu connoisseur. Win-win?

Scenariu 2:

Ce surpriză! Ca în fiecare an, îți dai seama că ai uitat ceva: făină, portocale, vin sau un cadou aleatoriu pentru verișoara pe care o vezi o singură dată pe an – asta înseamnă o excursie în peisajul pre-apocaliptic al magazinelor din perioada Sărbătorilor.

Pasha_Craciun_3

Deja simți cu te ia cu fiori pe șira spinării? Nicio grijă. Înarmează-te cu un mini-termos plin cu cafea aromată și, ori de câte ori simți că ești la un pas de violență, ia o gură sănătoasă de cafea, savureaz-o pe îndelete, concentrează-te pe fiecare notă subtilă și imaginează-ți că te afli pe o plantație exotică, înconjurat de cafea ce abia așteaptă să își îndeplinească destinul.

Scenariu 3:

Cadourile: această dulce povară a sezonului – câte seturi cadou poți achiziționa până ce tot tribul tău se plictisește de combo-ul deodorant-gel de duș? Step up your game! Anul acesta, surprinde-i pe cei dragi cu o bucată aromată dintr-o țară îndepărtată!

Pasha_Craciun_4

În doar 400 de grame de cafea, ei pot descoperi gusturi unice din Kenya, Etiopia, Brazilia, Honduras sau Columbia de-a lungul primelor săptămâni din 2018 – the gift that keeps on giving!

Lasă un răspuns