Cafea în vremea pandemiei

Ce facem acum? Ce se schimbă, ce rămâne la fel, cum ne vom bea cafeaua de acum înainte?

Dincolo de boost-ul de energie de care majoritatea avem nevoie dimineața, o ceașcă de cafea a fost dintotdeauna un liant social. La o cafea se împărtășesc secrete, se încep relații, se fac planuri, se continuă tradiții, iau naștere proiecte și colaborări și se visează împreună la viitor.

„Ne vedem la o cafea” este în același timp chill și casual, cât și intim, foarte personal. Cafeaua merge mână în mână cu socializarea, conexiunea umană. Dar pe perioada stării de urgență toate aceste lucruri s-au schimbat. Am renunțat la întâlnirile față în față, ieșitul la cafeneaua preferată, diminețile la birou în jurul cafetierei sporovăind cu colegii despre planurile din weekend sau taskurile zilnice. Am anulat concedii și am rămas cu gândul la acel espresso italian, cappucino vienez sau cafeluța rece servită în pahare de sticlă din sudul Spaniei.

Cafea în vremea pandemiei

A fost greu, dar ne-am adaptat. Întâlnirile s-au mutat în online pe Skipe, Zoom și alte platforme. Am comandat cafea sau am luat la pachet de la cafeneaua preferată. Am călătorit cu gândul prin intermediul cafelelor de specialitate din țări precum Etiopia, Brazilia, Guatemala, Mexic. Am așteptat cu nerăbdare data de 15 Mai, ridicarea interdicțiilor și a stării de urgență.

Și acea zi a venit și a trecut. Ce facem acum? Ce se schimbă, ce rămâne la fel, cum ne vom bea cafeaua de acum înainte? În ce măsură va rămâne acest aliment social, prilej de întâlniri?

Impactul COVID asupra industriei cafelei

Fără doar și poate industria cafelei a fost lovită de pandemie. Cafenelele și restaurantele s-au închis, consumul a scăzut cu aproximativ 1.6 milioane de saci de cafea de 60 kilograme conform unui raport al ICO. Producătorii mici au fost cei mai afectați. În aceeași măsură au avut de suferit lanțurile mari de cafenele care își bazau vânzările pe coffee to go sau băut la terasă.

Dar această perioadă a avut și câteva aspecte pozitive. Comercianții de cafea au fost nevoiți să se orienteze către vânzările online pe care unii le tot amânau datorită traficului în magazin. Unii au găsit metode inovative de a-și continua activitatea și solidaritatea umană și-a făcut simțită prezența și în această industrieau prin diverse inițiative sociale fie că este vorba de oferit cafea celor în poziții cheie în lupta cu virusul, fie prin susținerea micilor afaceri locale.

Protocolul pentru evenimentele de cupping s-a modificat. Degustarea se va face cu lingurițe și pahare individuale de unică folosință. Întreg procedeul poate fi citit pe site-ul Asociației Cafeleleor de Specialitate.

Cafeaua după starea de urgență – încotro?

În acest moment este greu să facem previziuni pe termen lung sau generale. Unii dintre noi s-au întors la birouri, în timp ce alții continuă să lucreze de acasă pe o perioadă nedeterminată. Distanțarea socială este în continuare recomandată astfel că întâlnirile cu colegii la aparatul de cafea sau lenevitul la o cafenea rămân în continuare lucruri pe care le vom face cândva, dar nu chiar acum.

Lucratul de acasă, închiderea grădinițelor și programelor after school, precum și precauțiile legate de contaminare, duc la o creștere a consumului de cafea acasă.

Ce facem noi la Pasha Cafe

Facem ce știm mai bine: păjim și preparăm pentru tine cafea de specialitate din soiuri unice. Ne adaptăm la situația mereu în schimbare și venim în întâmpinarea nevoilor tale cafeinate.

Lucratul de acasă, închiderea grădinițelor și programelor after school, precum și precauțiile legate de contaminare, duc la o creștere a consumului de cafea acasă. Poți comanda cafea direct din shop-ul online, prin Whatsapp ( 031 005 2580) sau prin mesageria de Facebook și îți va fi livrată acasă în cel mai scurt timp.

Comandă cafea de specialitate

Ți-e dor de cafeluța din Coffee Shop? O poți ridica în regim to go direct de la Pasha Cafe, dar cu câtega reguli ce țin de siguranța ta și a noastră. Periodic schimbăm sortimentul oferit și te surprindem cu noi arome.

Odată cu vremea caldă am deschis terasa unde, respectând distanța de doi metri între mese, poți combina cafeaua aromată cu soarele blând și adierea primelor zile de vară.

Iar dacă vrei să o prepari acasă, doar alege metoda preferată de preparare și noi ți-o măcinăm întocmai: filtru, French Press, ibric, espresso. În plus, îți oferim pe pagina de facebook tips&tricks pentru diferite metode de preparare, iar dacă ai nelămuriri suntem mai mult decât bucuroși să-ți răspundem la întrebări. Așa că nu ezita să ne dai un mesaj!

Uite aici cum facem o cafea la ibric

Vezi ce postăm pe Facebook

După cafea, cea mai mare pasiune a noastră sunt călătoriile. Suferim ca și tine după concedii anulate și incertitudinea următoarei vacanțe. Ca să ostoim totuși dorul, te luăm periodic în câte o călătorie pe glob, în țări de origine ale cafelei cu povești, arome, oferte și concursuri. Abonează-te la newsletter ca să fii la curent cu toate aceste aventuri în lumea cafelei de specialitate.

Abonează-te la newsletter

Ce știm sigur este că singura constantă va fi schimbarea. Și ne vom adapta mereu la ea cu aceeași pasiune și dedicare pentru cafea de specialitate și cu ajutorul vostru, cafegii iubitori de arome și savori.

Lasă un răspuns