General, texte dichisite

Blue Diamond din Minas Gerais

floare-de cafea- terezinha-ognibene Oare câți dintre voi știu cărui arbore aparține superba floare din imagine?Ei bine, pentru cine nu știe, fericitul posesor al acestei frumuseți din imagine este arborele de cafea. Da, da. Exact despre cafea este vorba. Până să ajungă în ceșcuțele noastre deliciosul și mult doritul lichid cafeniu, cu care ne începem ziua voioși, mai întâi „trece” prin stadiul de floare, apoi de fructe și de-abia după ce acestea sunt culese și cu drag alese,  vor fi atent prăjite, după dorință râșnite și apoi … știți ce urmează.

Să facem o scurtă recapitulare în imagine a celor spuse mai sus, dar nu oricum și nu oriunde. Astăzi am ales pentru „podiumul de prezentare” cafeaua cultivată în regiunea Minas Gerais, de unde altundeva decât din … Brazilia. O țară recunoscută de mulți ca fiind o mare producătoare de cafea, nu numai de … fotbaliști buni.

plantatie de cafea in floare minas gerais - terezinha ognibene fructe de cafea brazilia - terezinha ognibene fructe de cafea - terezinha ognibene

După cele ce ați văzut, aproape că vine de la sine numele ales de Pasha Cafe pentru cafeaua adusă din această regiune: „Blue Diamond”. Exact cu acest nume, căci și cafelele au dreptul la un nume (nu-i așa?), o găsiți la vânzare în magazinul nostru.

Dar oare cum arată o cafenea acolo?

cafenea minas gerais Origem Gramado 2 cafenea minas gerais Origem Gramado 1

Interesant, nu?

Atunci merită să mai aruncăm o ultimă privire în zona prietenoasă, de unde avem bucuria să degustăm o cafea „cu gust discret de ciocolată”, cum apare scris la descrierea ei.

Așadar, Doamnelor și Domnilor: Minas Gerais, locul de unde „Blue Diamond” vine să ne aromatizeze chiar și cele mai neprietenoase zile.

minas-gerais-brazilia-1 minas-gerais-brazilia-2

Sperăm că v-a plăcut călătoria noastră pe urmele cafelei din Brazilia și dacă v-am făcut poftă de o ceașcă de cafea bună știți cum ne găsiți.

Pe curând!
Liliana

Lasă un răspuns