Cafea proaspat prajita

  • Yirgacheffe – 89.25 pct

    Fiind locul de naștere al cafelei, Etiopia creează așteptări destul de mari în fiecare an și oferă de fiecare dată origini knockout la momentul recoltei. Supranumită și ”Regina cafelelor de specialitate”, Yirgacheffe nu a făcut cunoștință cu nicio substanță chimică și este o cafea organică în cel mai pur sens al cuvântului. Profitând din plin de diversitatea genetică incomparabilă a Etiopiei, Yirgacheffe are un efect incredibil asupra ceștii tale: îi poate da gustul unei legende.

    Detalii

  • Guji Natural – 88 pct

    Etiopia este locul de naștere apocrif al cafelei Arabica și al cincilea producător de cafea la nivel mondial. Țara nu are foarte multe ferme de cafea, aceasta crescând mai mult liber. Etiopia se bucură de o biodiversitate unică și de varietăți care nu mai există în alte zone. Perioada de recoltă este între octombrie și decembrie, iar Guji provine din zona Sidamo, la granița cu Somalia și Kenya.

    Detalii

  • Ikinu – 88 pct

    Recoltată în ianuarie 2018, Kenya Ikinu a trecut printr-un proces de dublă fermentație și a fost uscată pe paturi africane pentru a-și dezvălui aromele și gustul unice. Cu un scor de 88 de puncte, Kenya Ikinu îți oferă dulceață echilibrată și un gust care se dezvăluie treptat cucerindu-te cu fiecare ceașcă nou preparată.

    Detalii

  • Manos de mujer – 85 pct

    Cafe con Manos de Mujer înseamnă ”cafea crescută de mâinile femeilor” și este rezultatul muncii și implicării exclusive a localnicelor din zonă. Învățând și aplicând cele mai bune practici de cultură a cafelei, femeile reușesc să producă cafea de specialitate de cea mai bună calitate și își permit astfel să ceară prețuri mai bune stimulând economia locală și creșterea independeneți femeilor din regiune.

    Detalii

  • Bruzzi Espresso – 85 pct

    Bruzzi Espresso nu a fost crescut cu dragoste în Brazilia pentru a se dilua într-o cafea lungă. Bruzzi Espresso a fost crescut cu dragoste în Brazilia pentru a-și atinge cel mai înalt scop – acela de a-ți oferi espresso-ul perfect. Bruzzi este produs de Daterra Coffee – o companie creată în 1902 de o familie de italieni ce s-a mutat în țara sud-americană cu un scop precis: educarea populației în privința cultivării și prăjirii perfecte a cafelei.

    Detalii

  • Las Granadillas – 85,5 pct.

    Imaginează-ți un loc în care solul, clima și vegetația ”conspiră” pentru a scoate ce este mai bun din arborele de cafea – un loc în care fiecare boabă beneficiază de umiditatea ridicată și de argila și pietrișul din pământ pentru a produce o aromă și gust intrinsec legate de departamentul Francisco Morazán. Condițiile unice de mediu creează o cafea delicată, ușor astringentă cu gust de ciocolată neagră și fructe coapte.

    Detalii

  • Supremo – 84,5 pct

    Munții din Columbia creează mai multe micro-climate care rezultă în cafele cu un profil unic. Toată cafeaua este din soiul Arabica, iar recolta are loc de două ori pe an. Cafeaua de specialitate a permis fermelor mai mici să se specializeze și să investească în păstrarea soiurilor unice cu profil organoleptic remarcabil. Boabele sunt uscate pe acoperișuri pentru contact optim cu soarele fierbinte sau pe paturi ridicate ce asigură o uscare uniformă.

    Detalii

  • San Rafael – 81 pct

    San Rafael este o cafea de specialitate uscată sub soarele Braziliei și cu un profil organoleptic dulce. Crescută și recoltată în Mina Gerais, San Rafael provine din cea mai fertilă zonă a țării. Procesul mecanizat de recoltare și sortare garantează că numai cele mai bune boabe ajung în ceașca ta. San Rafael este perfectă pentru un espresso dulce, cu aromă de alune și caramel. Noi o recomandăm pentru zilele care parcă nu știu cum să înceapă.

    Detalii