Descoperă o cafea din Brazilia – varietate și gust de ciocolată

Câștigă un șorț de cafegiu și cafea pentru o lună Carnavalul de la Rio, plaje însorite, favellas, ritmuri amețitoare de samba și peisaje incredibile au pus Brazilia în topul listei de țări pe care ne dorim să le vizităm. În plus, Brazilia este cunoscută pentru culturile de cafea , iar o excursie la una dintre…

De ce nu îmi iese un espresso bun?

De câteva săptămâni încerc să fac un espresso perfect acasă. Am încercat TOT: am schimbat espressorul, cafeaua, apa, am consultat hărțile astrologice – degeaba, planetele nu se aliniază și rezultatul nu se apropie de acea ceașcă perfectă la care visez non-stop. Îți sună cunoscut? O cafea proastă nu este un tragedie dar poate face diferența…

Long live the queen: Yirgacheffe – cafea cu gust de legendă

Toată lumea știe că Etiopia este considerată locul de naștere al cafelei. Spre deosebire de alte țări, cultura cafelei din Etiopia nu este o consecință a colonialismului, ea fiind prezentă în țară începând cu anul 850 al erei noastre și dezvoltându-se independent de intervențiile externe. Există foarte puține plantații sau ferme de mari dimensiuni, majoritatea…

Espresso: o poveste lungă despre o cafea scurtă

Un espresso este, în esență, rezultatul supunerii cafelei la un jet puternic de apă și aburi fierbinți. Ideea este atribuită unui francez – Louis Bernard Rabault – și a fost popularizată și rafinată de cine altcineva decât de italieni pentru care espresso-ul are calități aproape sacrosancte. În cadrul expoziției din Torino din 1884, un antreprenor…

Echilibrul perfect aciditate-dulceață-aromă: Kenya Ikinu
  • Mara SERBANESCU
  • 11 decembrie 2018
  • 0 Comment

Când spui ”cafea” și ”Africa” automat gândul tău zboară spre Kenya. Dar se dovedește că această conexiune instantă nu se bazează pe un adevăr 100% veridic: cafeaua a început să devină un export al țării africane abia din 1893 când misionarii francezi au introdus arborii de cafea în regiunea Mombasa. Coloniștii englezi au fost cei…

Cum să stai treaz de Black Friday
  • Mara SERBANESCU
  • 14 noiembrie 2018
  • 0 Comment

Este ușor să presupui că tot ce trebuie să faci de Black Friday este să fii pe fază în magazinul online preferat pentru a prinde produsul la care visezi de câteva săptămâni bune – în general la ore imposibile ale nopții atunci când serverele parcă pică întotdeauna exact când ești pe FINALIZEAZĂ COMANDA. Wrong! Black…

Espresso-ul originaR

Unele lucruri sunt construite de la bun început cu un scop înalt: un Ferrari 250 GTO nu a fost gândit pentru o fugă la supermarket în anii 60, Burj Al Arab nu a fost desenat pentru clienți discreți și frugali, iar Tiffany’s din New York nu face bijuterii ce rămân ignorate. La fel: Bruzzi Espresso…

Pacamara Nicaragua: el grano gigante

Dacă vrei să guști gustul absolut al Americii Centrale, atunci Pasha îți oferă ocazia de a savura una dintre cele mai rare varietăți de cafea: Pacamara – o cafea vibrantă, aromată și care te va da pe spate de la prima aromă a brew-ului. Nicaragua și comeback-ul cafelei Pacamara vine din Nicaragua – țară cunoscută…